miércoles, 12 de octubre de 2011

  
Alfonso Cruz, pintor de les profunditats
Alfonso Cruz ha pintat prop de nou-cents quadres sota el mar.
 
L'Alfonso Cruz t és un cas insòlit dins del món de les arts plàstiques. En les últimes dues dècades ha pintat prop de nou-cents quadres des fons submarins, que avui estan dissemintas per col·leccions particulars i museus.
Con la pintura submarina ha encontrado un camino que congenia su vieja pasión por el mar con sus inquietudes como artista.
“Tenia deu anys i vam anar un dia a veure el mar. Va ser la primera vegada. Ho recordo grandiós, immens; i a més, en la mentalitat d'un nen de deu anys, la cosa que em va sorprendre és que donava petits regals: petxines, cargols de mar... Una diversitat de misteris que em van captivar. Des de llavors, la meva relació amb el mar ha estat contínua i cada vegada més forta”.

Un dia de 1992 en què el reporter Josep Lluís Secorún estava fent un reportatge per Thalassa en una platja de Tossa, va veure sortir del mar un submarinista que portava un quadre a la mà. Així va conèixer a l'Alfonso, que feia pocs mesos que havia començat a pintar sota l'aigua. Josep Lluís li va proposar fer un reportatge.
Thalassa va acompanyar l'Alfonso a Blanes, on va pintar el seu quadre submarí número vint-i-sis.
Al 2010 vam tornar amb l'Alfonso a Cuba, sent ja un pintor reconegut, i vam fer un periple pels fons submarins de l'illa: ell pintant i nosaltres gravant-lo de nou.thalassa - la televisión del marNo hay comentarios:

Publicar un comentario